۱۰. حال بهتر و خواب راحت
استاندارد توصیه مصرف ارزن در هر وعده غذایی ۱۲۰ گرم است.
در این مقدار ارزن آمینواسیدی به نام تریپتوفان وجود دارد.
این آمینو اسید برای ترشح هورمون سروتونین مورد نیاز است تا حال روحی شما خوب باشد و افسرده نباشید.
در ۱۲۰ گرم ارزن ۴۲ درصد از نیاز روزانه بدن به تریپتوفان تامین میشود.
این آمینواسید کیفیت خواب را هم بهبود میبخشد.
در عین حال از خواص ارزن این است که باعث میشود صبح سرحال تر باشید.
تریپتوفان همچنین عملکردهای شناختی مغز را بهتر کرده، حافظه و یادگیری تان هم بهتر و سریع تر میشود.
۱۱. ضد پیری
آنتی اکسیدانها و فنولیکهای موجود در ارزن عنصر ضد پیری است. ارزن با خاصیت ضد میکروبی و ضد التهابی خود مانع ار تخریب و از بین رفتن سلولها
میشود.
خاصیت کلاژن سازی ارزن از دیگر خاصیتهای ضد پیری است که باعث جوان تر ماندن پوست و جلوگیری از جین و چروک آن میشود.
۱۲. سرعت ترمیم زخم ها
مطالعات نشان داده است خوردن ارزن طی ۱۶ روز باعث خوب شدن سریع تر زخمهای بدن میشود.
هر چند این تحقیق در مورد خواص ارزن بر روی حیوانات انجام شده و در باره انسان نیاز به تحقیقات بیشتری است.
۱۳. افزایش شیر در دوران شیردهی
ارزن بدون هیچ عارضه جانبی یکی از راه حلهای گیاهی مطمئن برای افزایش شیر مادران است.
۱۴. جایگزین مناسب برنج و گندم
در ژاپن خیلی از مواقع به جای برنج از ارزن استفاده میشود که همراه با توفو و سبزیجات خورده میشود.
آفریقا و هند نیز از دیگر نواحی دیگری در جهان است که ارزن به عنوان منبع اصلی تامین غذا محسوب میشود.
۱۵. جلوگیری از آسم
تحقیقات انجامگرفته نشان میدهد که ارزن میتواند کیفیت زندگی کسانی را که از کودکی دچار بیماری آسم بودهاند تا حد چشمگیری بهبود بدهد و
همچنین میتواند از بهوجودآمدن آن از همان ابتدا جلوگیری کند.
البته بعضی از شواهد ارائهشده مورد انتقاد هستند، اما این تحقیقات نشان میدهد که در کودکانی که مقادیر زیادی غلات، از جمله ارزن، مصرف میکردند،
میزان خسخس سینه و حملات آسم تا حد زیادی کاهش پیدا میکند (بیش از ۱۵درصد).
گندم شایعترین مادهی آلرژیزایی است که با آسم و خسخس سینه ارتباط دارد، اما ارزن حاوی ترکیبات گندم نیست و بنابراین این تاثیرات منفی را ندارد.
۱۶. کنترل میزان کلسترول
میزان کلسترول در خون و سلامت قلب دست در دست هم دارند.
میزان بالای فیبر موجود در ارزن گزینهی مناسبی برای کاهش کلسترول است.
فیبرهای خوراکی باعث ازبینرفتن کلسترولهای بد و خطرناک (کلسترولهای LDL) از سیستم میشود و همزمان باعث افزایش تاثیر کلسترولهای خوب
(کلسترولهای HDL) میشود.
مضرات ارزن
۱- زنان آبستن مجاز به مصرف ارزن نمی باشند. زیرا ممکن است که موجب سقط جنین بشود.
۲- زیاده روی در مصرف ارزن جایز نبوده و موجب ازدیاد اسید اوریک، سنگ مثانه ، ناراحتی معده و ضعف قوهباء می شود.
۳- اشخاص مبتلا به کلسترول، نقرس، تصلب شرائین، گرفتگی و احتقان مثانه و آترومی مجاز به مصرف ارزن نمی باشند.