طرز تهیه گرم ماسالا

طرز تهیه گرم ماسالا(گرام ماسالا)

 

گرم ماسالا یکی از معروف ترین ادویه های هندی است که در اغلب غذاها مصرف می شود.

می توانید آن را در بعضی فروشگاه ها به صورت آماده پیدا کنید. در هند هر غذا دارای ماسالای مخصوص به خود است.

اصولا گرام ماسالا در زبان هندی به معنی ادویه مخلوط تند است، ترکیبات گوناگونی از ادویه های مختلف وجود دارد و همه ی آنها ماسالا نامیده می شود.

( ماسالا یعنی ادویه جات و گرم(Garam) یعنی گرم و نتد).

 

دستور تهیه گرم ماسالا

 

گرم ماسالا  (Garam Masala) معروف ترین و خوشمزه ترین ادویه هندی است که انواع مختلف داشته و در همه کشورها کاریرد دارد.

این ادویه خوشمزه را می توانید به جای ادویه پلویی ایرانی مصرف کند. گرم ماسالا برای بسیاری از غذاهای هندی مصرف می‌شود.

این چاشنی را می‌توانید برای پلو، گوشت، مرغ و جگر استفاده کنید و بسته به میل‌تان می‌توانید تندی آن را کم یا زیاد کنید.

ترکیب ادویه گرم ماسالا بستگی به تمایل اشخاص و استفاده از مقدار و نوع ادویه دارد ، به عنوان مثال اگر از فلفل قرمز و پاپریکا در این ادویه بیشتر

استفاده شود رنگ ادویه به قرمزی می زند و اگر از زردچوبه بیشتری استفاده شود رنگ ادویه به زردی می زند.

 

مواد لازم برای تهیه گرم ماسالا

 

جوز هندی ۲ عدد

اَنیسون یا بادیان ۳ عدد

فلفل سیاه ۲ قاشق چای خوری

زیره سبز ۴ قاشق چای خوری

زردچوبه ۳ قاشق چای خوری

هل ۳ قاشق چای خوری

فلفل قرمز یا پاپریکا  ۲ قاشق چای خوری

رازیانه ۲ قاشق چای خوری

برگ بو ۵ عدد

میخک ۱ قاشق چای خوری

دارچین ۳ قاشق چای خوری

زیره سیاه ۲ قاشق چای خوری

گل سرخ ۱ قاشق چای خوری

زنجبیل ۱ قاشق چای خوری

تخم گشنیز ۳ قاشق چای خوری

 

گرام ماسالا

طرز تهیه گرم ماسالا

 

برای آماده سازی گرم ماسالا تمام ادویه ها را در ظرفی کوچک حدود ۲ دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید تاعطر آنها به مشام برسد.

سپس آنها را داخل آسیاب به خوبی پودر کنید و داخل یک شیشه در دار قرار دهید به طوری که درب آن کاملا بسته باشد تا عطر ادویه از بین نرود.

ادویه را در جای خشک و تاریک نگهداری نمائید.

 

نکات

بهتر است ادویه گرم ماسالا را حداکثر یک ماه نگه داری کنید.

برخی مناطق هند به این ادویه دارچین هم اضافه می کنند که اختیاری است.

این ادویه به صورت جهانی مورد استفاده قرار می گیرد اما معمولا به آن زردچوبه اضافه نم یشود.

اگر دوست دارید می توانید به طور دلخواه مرزه ی خشک، ترخون، گشنیز، جعفری یا آویشن به ترکیبات گرم ماسالا اضافه کنید.

مطالب مشابه

جینسینگ کره ای
گل راعی
یونجه
آدمک، چله داغ، چله داغی