اثرات سوء جوششیرین بر بهداشت و سلامت مصرفکنندگان
اثرات سوء جوششیرین بر بهداشت و سلامت مصرفکنندگان
عوارض گوارشی: همان طور که میدانید PH معده در حدود ۴-۳ است و این عدد بیانگر غلظت اسید کلریدریک مترشحه توسط سلولهای جدار معده است و ماده قلیایی جوششیرین این تعادل را بر هم میزند.
● اختلال در جذب فلزات دو ظرفیتی: کلسیم و فسفر از عناصر ضروری به شمار میآیند که در قسمت ابتدایی رودهها جذب میشوند و این جذب در PH بین دو تا هفت صورت میگیرد و جوش شیرین باعث قلیایی شدن این محیط و کم جذب شدن این عناصر میشود. کمبود ذخایر این دو عنصر نرمی و پوکی استخوانها و افزایش فساد دندانها را به دنبال دارد.
جذب آهن در معده و قسمت نخستین روده صورت میگیرد و بستگی به عواملی از قبیل غلظت آهن، حالت اسیدی شیره معده، ویتامین B12، و… دارد. افزایش PH دستگاه گوارش مانع از احیاء آهن سه ظرفیتی و تشکیل آهن دو ظرفیتی خواهد شد. و این اختلال به مرور زمان موجب کاهش مقدار هموگلوبین و کمخونی و کاهش مقدار آهن سرم خون میشود.
اختلالات الکترونیک
تغییرات یون هیدروژن سبب بروز تغییراتی در سرعت واکنشهای بدن شده و پارهای را مهار و بعضی را تشدید میکند. از این رو تنظیم غلظت الکترولیتها و یون هیدروژن از مهمترین وظایف بدن است که این مهم توسط ریه و کلیه و با فرمهای مختلف انجام میشود. آلکالوز متابولیک عبارت است از افزایش اولیه HCO- 3(یون بیکربنات) که ناشی از فقدان اسید یا با شیوع کمتر، افزایش بیکربنات است.
از علائم و عوارض آلکالوز متابولیک میتوان به آریتمیهای قلبی، هیپوتاسیون، کاهش هوشیاری و کوتاه و کندشدن تنفس به علت کاهش هیدروژن و به دنبال آن کاهش تحریکپذیری مرکز تنفس اشاره کرد.
اخلال در تجویز رژیمهای غذایی خاص محدودیت سدیم در رژیم غذایی بیماران قلبی و عروقی معضلی است که بیماران حتی با مصرف نانهای رژیمی بدون نمک به دلیل استفاده جوششیرین در فرمولاسیون خمیر نان تهدید میکند.
تجمع تدریجی فلزات سنگین در بدن
جوششیرین با ایجاد تغییراتی در دستگاه گوارش سبب افزایش جذب فلزات سنگین نظیر کادمیــوم، سرب و جیوه شده که باعث کمخونی ناشی از مسمومیت، تنگی نفس و عوارض کلیوی میشود.
از علائم و عوارض آلکالوز متابولیک میتوان به آریتمیهای قلبی، هیپوتاسیون، کاهش هوشیاری و کوتاه و کندشدن تنفس به علت کاهش هیدروژن و به دنبال آن کاهش تحریکپذیری مرکز تنفس اشاره کرد.
اخلال در تجویز رژیمهای غذایی خاص
محدودیت سدیم در رژیم غذایی بیماران قلبی و عروقی معضلی است که بیماران حتی با مصرف نانهای رژیمی بدون نمک به دلیل استفاده جوششیرین در فرمولاسیون خمیر نان تهدید میکند.