۵ گیاه دارویی برای افزایش شیر مادر

اشتراک گذاری

بعضی از گیاهان با تحریک غده های شیرده مادر باعث افزایش شیردهی مادر می شوند. بعضی گیاهان معطر خاصیت ضد نفخ داشته و با ورود به شیر مادر از دل درد کودک جلوگیری می‌کنند؛ مانند سبزیجات خوراکی، از جمله ریحان، ترخون، زیره، رازیانه و گشنیز.

اشتراک گذاری

۵ گیاه دارویی برای افزایش شیر مادر

 

از گیاهانی که دسترسی به آنها آسان است و می توان استفاده کرد، گزینه های زیر مناسب هستند:

 

ریحان

ریحان از خانواده نعناع است. قسمت مورد استفاده گیاه برگ‌های آن است.

ریحان جزء گیاهان معطر و دارای خاصیت ضد نفخ برای مادر و کودک می‌باشد. این گیاه نیز شیرافزا است.

 

سیاه‌دانه

قسمت مورد استفاده آن از دانه‌ها می‌باشند. سیاه‌دانه نیز از گیاهان معطر است و مصرف خوراکی آن باعث رفع نفخ در مادران شیرده و کودکان می‌شود.

همچنین سیاه‌دانه، ضد درد، ضد سرطان، ضد حساسیت، هضم‌کننده غذا، ادرار آور، کاهش‌دهنده پرفشاری خون، کاهش‌دهنده اوره خون، محرک سیستم

ایمنی بدن، مقوی معده و شیرافزاست.

روزانه مصرف ۲ گرم سیاه‌دانه بلامانع است، بهتر است دانه‌ها له شوند تا اثر آن‌ها بیشتر گردد.

گرچه عوارض جانبی از سیاه‌دانه گزارش نشده است ولی توصیه می‌گردد این گیاه در دوران بارداری مصرف نشود.

 

بادام زمینی

قسمت مورد استفاده گیاه دانه‌های آن است که در بازار به صورت خام یا نمک زده و یا بود داده به فروش می‌رسد.

این گیاه ضد چسبندگی پلاکت‌ها (که برای رقیق شدن خون موثر است)، ضد اکسیدان، افزایش‌دهنده قوای جنسی، ضد قارچ، مسکن دردهای سینه و شیر

افزا می‌باشد.

تاکنون عارضه‌ای از بادام زمینی گزارش نشده، ولی ممکن است بعضی افراد نسبت به آن حساسیت داشته باشند.

 

سیب‌زمینی

قسمت مورد استفاده سیب‌زمینی در حقیقت ساقه‌های زیرزمینی متورم شده آن است که حاوی مقدار زیادی نشاسته می‌باشد.

مهم‌ترین اثرات سیب‌زمینی شامل اثرات ضد درد، ضد میکرب، تقویت‌کننده قلب، ادرارآور، پایین آورنده پرفشاری خون، خواب‌آور، خلط‌آور، تقویت‌کننده

برای ادامه کلیک کنید
درمان بیماری های رحم

عضلات، اشتها آور و شیر افزا می‌باشد.

 

رازیانه

با توجه به اینکه دانه‌ها حاوی اسانس معطری می‌باشند. این گیاه خاصیت ضد نفخ دارد که می‌تواند برای مادر و کودک مفید باشد.

رازیانه دارای هورمون‌های گیاهی است که از طریق تحریک غدد مترشحه شیر باعث افزایش شیر مادران شیرده می‌شود.

میزان مصرف روزانه در حد ۵ گرم یا یک قاشق مرباخوری از دانه است.

برای تأثیر بیشتر، بهتر است دانه‌ها را پودر کرده و روی غذا ریخته و یا آن را با شیر یا آب مخلوط نمود.

همچنین می‌توان آن را با ماست مخلوط و مصرف کرد. مصرف آن در دوران حاملگی توصیه نمی‌شود.

مطالب مشابه

رز تهیه اسموتی
چند توصیه برای سلامت در فصل زمستان
علت بوی بد بدن
درمان معده درد با روش های موثر خانگی
attention-deficit hyperactivity disorder (adhd)
error: محتوای محافظت شده