نقرس و طب سنتی

اشتراک گذاری

نقرس و طب سنتی

 

نقرس که به دلیل فزونی اسید اوریک خون و درگیر شدن معمولاً مفصل انگشت شست پا در آقایان بیشتر اتفاق می‌افتد.

در افراد با مزاج گرم و مخصوصاً گرم و تر شایع‌تر است.

شاید دلیل این شیوع بالا این باشد که در مزاج گرم و تر، احتمال امتلاء (تجمع مواد زائد در بدن) بیشتر از سایر مزاج‌ها می‌باشد.

البته در هر مزاجی ممکن است این بیماری به دنبال پرخوری، عدم فعالیت و عدم رعایت تدابیر مزاج، رخ دهد.

 

درمان در درجه اول، پرهیز می‌باشد.

 

افراد با مزاج گرم و تر که دچار مشکلات امتلائی ازجمله نقرس، فشارخون بالا، چربی خون بالا و امثالهم می‌باشند، باید خوردنی‌های غلیظ، گرم و سنگین

را پرهیز کنند.

از این دسته می‌توان به گوشت قرمز مخصوصاً گوشت گاو، کله‌ پاچه، کنسرو جات یا گوشت‌های دودی و مانده، شیرینی‌ها، چربی‌ها و تندی‌ها اشاره کرد.

مصرف گوشت قرمز در افراد مبتلابه نقرس بایستی بسیار محدود شود.

برای تأمین انرژی موردنیاز این افراد، در کنار در نظر گرفتن تدابیر مربوط به مزاج هر فرد، می‌توان از مواد غذایی لطیف استفاده کرد.

غذاهای لطیف، غذاهایی با حجم کم و انرژی بالا هستند که به‌ راحتی هضم می‌شوند و مواد زاید زیادی تولید نمی‌کنند.

از این‌رو مصرف غذاهای لطیف برای اطفال و سالخوردگان نیز توصیه می‌شود.

مانند حریره‌های بادام و برنج، شیره بادام، عصاره نارگیل، انجیر تازه، انگور رسیده، مویز، تخم‌مرغ آب‌پز عسلی (در هفته ۲-۳ بار)، آب عسل (ماءالعسل)، آب

سیب، آب به، شیره انگور، رب سیب، رب به. گوشت پرندگان هم به‌صورت محدود می‌تواند مصرف شود؛ مانند گوشت جوجه‌خروس آب‌پز یا بخارپز شده و

کبک. بایستی در نظر داشت که خوردن گوشت پرندگان کوچک مانند بلدرچین که حرارت بالایی دارند می‌تواند باعث بدتر شدن علائم بیماری شود.

لذا بایستی خوردن آن‌ها محدود شود.

روش‌های پاک‌سازی بدن و خون که در طب سنتی به آن‌ها اشاره‌شده، با نظر طبیب طب سنتی، می‌توانند بسیار مفید باشند.

برای ادامه کلیک کنید
خواص درمانی عنبر نسارا

ازجمله حجامت، فصد، زالو درمانی و مسهل‌ها.

مصرف ماء الجبن به مدت ۷ تا ۱۴ روز صبح ناشتا می‌تواند کمک شایانی به پاک‌سازی بدن بنماید.

 

آب چغندر باعث بهبود برخی از انواع درد مفصل و نیز نقرس می‌شود.

 

تاب‌سواری که با عنوان “ارجوجه” در کتب طب سنتی یادشده است، به‌عنوان یک ورزش می‌تواند برای افراد دچار نقرس مفید باشد.

 

طرز تهیه آب عسل (ماءالعسل)

 

یک واحد عسل به‌ اضافه دو تا شش واحد آب، بجوشانند تا یک‌سوم آن کم شود و کف گیری شود.

اگر در آخر، کمی زعفران یا زنجبیل یا نعنا یا هل یا دارچین داخل کیسه پارچه‌ای ریخته داخل محلول اواخر جوش آن بیندازند که در این صورت مزاج آن

گرم‌تر خواهد شد.

روزی تا دو لیوان به‌صورت جرعه‌ جرعه مخصوصاً در موارد ضعف، صبح ناشتا یا گاهی بعد از غذا نوشیده شود.

 

طرز تهیه رب سیب یا به

 

برای تهیه رب میوه، یک تا دو کیلو از آن میوه را شسته و آب‌گیری کرده، آب‌میوه را در ظرف فلزی روی کتری آب جوش قرار داده تا با حرارت غیرمستقیم تغلیظ

شود.

می‌توانید کمی نبات یا عسل نیز به آن اضافه نمایید.

حجم مایع که به یک‌سوم رسید (تا حدودی قوام پیدا کرد) آن را از روی حرارت بردارید.

این کار ممکن است چند ساعت طول بکشد.

 

حریره‌ بادام

 

۱۰ عدد بادام شب تا صبح خیس شود، پوست آن‌ها کنده‌شده و مخلوط‌ کن شود.

سپس مخلوط حاصل به‌اضافه نصف لیوان آب حرارت داده‌شده و تدریجاً شکر یا عسل اضافه می‌شود تا مخلوط به شکل مربایی شل درآید.

صبح ناشتا و گاهی بعد غذا، به‌صورت میان وعده (مثلاً ساعت ۱۰ صبح و ۴ عصر) یا در موارد ضعف می‌تواند مصرف شود.

 

شیره بادام

 

۱۰ عدد بادام شب تا صبح خیس شود، پوست آن‌ها کنده‌شده، به‌اضافه ۱ لیوان آب، چند بار مخلوط‌کن شده تا به‌صورت مایع نسبتاً یکدستی درآید.

صبح ناشتا و گاهی بعد غذا، به‌صورت میان وعده (مثلاً ساعت ۱۰ صبح و ۴ عصر) یا در موارد ضعف قابل‌مصرف است.

برای ادامه کلیک کنید
چند توصیه برای سلامت در فصل زمستان

 

عصاره نارگیل

 

۶ قاشق چای‌خوری پودر نارگیل به همراه ۱ لیوان آب جوشانیده تا حجم آن نصف شود، با پارچه دولا کاملاً صاف شود.

عصاره به‌دست‌آمده به همراه ۱ قاشق شکر یا عسل نیم ساعت بعد از صبحانه میل شود.

صبح ناشتا، به‌صورت میان وعده (مثلاً ساعت ۱۰ صبح و ۴ عصر)، گاهی بعد غذا یا در موارد ضعف می‌تواند مصرف شود.

 

ماء الجبن (آب‌پنیر)

 

دو لیوان شیر را حرارت داده تا به جوش آید.

سپس یک قاشق سرکه طبیعی (انگور یا سیب) به آن اضافه کرده که طبیعتاً باعث بریدن شیر می‌شود.

در مرحله بعد پنیر تولیدشده جدا می‌گردد و آب‌پنیر به‌دست‌آمده را دوباره می‌جوشانند و کف آن را می‌گیرند.

مایع به‌دست‌آمده حدود یک لیوان است که هم طعم و هم‌رنگ شیر را دارد.

 

بهترین داروی گیاهی درمان نقرس

 

مبتلایان به نقرس باید از عوامل ایجادکننده این عارضه پرهیز کنند.

گیاه سورنجان به علت داشتن ماده‌ای به نام «کلشی‌سین» بهترین داروی نقرس و سیاتیک است.

از دیگر راهکار‌های درمان نقرس می‌توان به پاکسازی روده‌ها، حجامت، زالو‌درمانی روی انگشت پا، زنبور‌درمانی بر روی محل درد و استحمام زیاد اشاره کرد.

مبتلایان به نقرس باید روزانه پنج تا شش لیوان مایعات به ویژه آب معدنی و آب چشمه مصرف کنند.

مبتلایان به نقرس برای درمان بیماری خود باید ۲۵ گرم سورنجان، ۲۰ گرم رازیانه، ۱۰ گرم کاکل ذرت، ۱۰ گرم دم گیلاس، ۱۵

گرم تخم گشنیز، ۲۵ گرم خارخاسک، ۲۰ گرم میوه قره‌قات و ۵۰ گرم ترنجبین را با هم مخلوط کنند.

سپس یک قاشق غذاخوری از این ترکیب را در قوری بریزند و به آن چهار تا پنج لیوان آب اضافه کنند و بگذارند این مخلوط به

خوبی دَم بکشد.

این دمنو‌ش باید در طول روز میل شود.

 

درمان نقرس با فرمول‌های طبیعی

 

برای ادامه کلیک کنید
پیشگیری از بروز آنژین صدری و سکته قلبی

افرادی که دچار نقرس هستند باید ساق پا و پاهای شان را از بالا به پایین با روغن گل محمدی ماساژ دهند.

همچنین ماساژ محل درد، ساق پا و کف پا‌ها با ترکیب روغن بابونه و زیتون برای مبتلایان به نقرس مفید است.

برای تهیه این ترکیب افراد باید پنج گرم روغن بابونه را با ۴۰ گرم روغن زیتون با هم مخلوط کنند.

مبتلایان به نقرس برای بهبود بیماری خود باید ۳۰ گرم زرشک سیاه (زرشک آبگیری)، ۲۰ گرم خارخاسک، ۱۰ گرم لیمو عمانی، ۲۰ گرم عناب و ۲۰ گرم

ناخُنک را با هم ترکیب کنند.

سپس ۲ قاشق غذاخوری از این مخلوط را در یک قوری بریزند و به آن چهار تا پنج لیوان آب اضافه کنند و بگذارند به خوبی دَم بکشد.

این دمنوش باید در طول روز مصرف شود.

افرادی که دچار نقرس هستند باید ترکیب سرنجان، هلیله سیاه، پوست هلیله زرد و مقدار خیلی کمی صبر زرد را با عسل مخلوط و این ترکیب را به شکل

قرص درست و روزانه ۳ بار، هر بار ۲ عدد قرص را به مدت یک هفته مصرف کنند.

 

میوه‌هایی که در درمان نقرس معجزه می‌کنند

 

نوشیدن آب میوه‌های طبیعی مانند آب انگور، گیلاس و آلبالو و مصرف میوه‌هایی مانند هندوانه، سیب درختی و لیمو شیرین برای افرادی که دچار نقرس

هستند، مفید است. همچنین مصرف سالاد کاهو و ترخون در بهبود نقرس نقش مؤثری دارد.

مصرف آب شاتوت، هویج و خیار برای مبتلایان به نقرس مفید است.

افرادی که دچار این عارضه هستند باید در رژیم غذایی روزانه خود سیب درختی زرد را بگنجانند، سیب درختی زرد به علت داشتن اسید مالیک باعث خنثی

شدن اسید اوریک خون می‌شود. همچنین مصرف میوه‌های حاوی ویتامین C. مانند نارنگی، پرتقال، لیمو ترش و کلم بنفش برای مبتلایان به نقرس ضروری

است.

اگر زنان باردار دچار نقرس شدند باید پیش از انجام هر نوع روش درمانی نخست با متخصص طب سنتی مشورت کنند.

مطالب مشابه

رز تهیه اسموتی
چند توصیه برای سلامت در فصل زمستان
علت بوی بد بدن
درمان معده درد با روش های موثر خانگی
attention-deficit hyperactivity disorder (adhd)
error: محتوای محافظت شده