مراحل پنیر سازی در خانه

پنیرسازی در خانه

فرآیند تولید پنیر یک فرآیند بسیار قدیمی است، مراحل تولید پنیرهای مختلف بسیار شبیه به هم می باشد و دارای اصول کلی مشابهی هستند.

به طور کلی پنیر از لخته (دَلَمه شدن) شیر به دست می آید، در زیر، مراحل کلی ساخت پنیر ارائه شده است:

شیر را درون ظرف بریزید

شیر را همان طور که در دستورالعمل آمده حرارت دهید. (حدود ۳۵ درجه سانتیگراد که دمای معمول انعقاد می باشد).

شیر گرم را درون ظرفی که می خواهید در آن پنیر درست کنید بریزید.

قرص مایه پنیر آنزیمکس را در نصف فنجان آب جوشیده سرد شده به همراه مقداری نمک حل کنید و محلول بدست آمده را به شیر گرم

اضافه نمایید، شیر را حداقل به مدت ۲ دقیقه خوب هم بزنید.

در ظرف را ببندید و به مدت ۴۵ دقیقه الی ۱ ساعت، در همان حالت رها کنید تا شیر لخته شود.

پس از لخته شدن شیر، دلمه به وجود آمده را به چند قطعه برش دهید و رها کنید تا آب آن جدا شود.

قطعات را در یک صافی (پارچه ای) قرار دهید تا آب آن جدا شود.

برای سفت تر شدن پنیر حاصله می توانید وزنه ای روی صافی قرار دهید تا آب پنیر بیشتر گرفته شود.

کمی آب نمک بسته به میل خود تهیه نمایید و پنیر را برای ۱۲ ساعت در آب نمک و درون یخچال قرار دهید.

پس از آن پنیر شما در این مرحله قابل مصرف می باشد.

_ پنیرهای متنوع: شما می توانید با زرشک، سبزیجات، زیره، گردو، کاکائو، وانیل و یا هر طعمی که دوست دارید پنیر بسازید.

بدین منظور می توانید در مرحله ۷ هر یک از این مواد را همرا ه با لخته داخل پارچه صافی اضافه نمایید.

نکته: بهتر است از شیرهای پاستوریزه ای استفاده شود که دارای زمان نگهداری طولانی نمی باشند.

مطالب مشابه

کبد چرب چیست
شربت شیرین بیان
خارش کف دست
جایگزین‌های مناسب برای قهوه